Selasa, 6 April 2010

Misi Sinar Harapan 5: BANTUAN PENYELENGGARAAN RUMAH

SUBHANALLAH.....Alhamdulillah hanya selepas beberapa hari sumbangan disalurkan, A'Yusuf sekeluarga telah mendapat tempat perlindungan yang lebih baik..betapa besarnya jasa sahabat2 memberi sinar kepada mereka....semoga setiap kali mereka beribadah dan merasa nikmat tinggal di rumah ini, setiap kali itulah sahabat2 yang telah memberi sumbangan akan mendapat pahala & nikmat daripada Allah..Terima kasih..

sebelum: ruang dalam rumah, tiada bilik, berlantai tanahselepas (08/04/2010): LANTAI RUMAH YANG TELAH DISIMEN
sebelumselepas(08/04/2010): DINDING YANG TELAH SIAP DI PLASTER DAN DI CAT


Assalamualaikum

Alhamdulillah kami telah menerima sumbangan - fidyah & sedekah sebanyak RM500 (drp ahli UkS Charity Team, Resipi.Net & Tabung Suri) dan telah diserahkan kpd En Jamaluddin utk disampaikan kpd Abang Yusuf. Difahamkan bahan2 untuk mebaiki rumah telah dibeli dan usaha pembinaan dilakukan sendiri oleh Abang Yusuf. Terima kasih buat sahabat2 yang banyak membantu merealisasikan impian saudara kita ini. Semoga Allah Memberkati Usaha kita. amin.

Sedutan laporan rasmi daripada En Jamaluddin, sahabat yang meziarahi keluarga terbabit.

PER: PROGRAM SINAR HARAPAN BANTUAN PENYELENGGARAAN RUMAH

Asalamualaikum...Tuan dan Puan-Puan yang budiman

Dengan hormatnya merujuk perkara diatas,

1. Maklumat yang diperolehi adalah semasa datang berkunjung menyampaikan sumbangan keperluan makanan kepada abang yusof yang tinggal bersama isteri dan enam orang anak, abang yusof 49 tahun bekerja di Ladang Stoughton dengan purata pendapatan RM 500.00 cukup untuk menyara keluaraga yang ramai. Beberapa bulan yang lepas rumah usang abang yusof di timpa pokok durian , 80 peratus rumahnya rosak teruk, ada pihak yang memberi bantuan sebuah rumah berukuran 14 X 16 kaki persegi, disebabkan anak-anak yang ramai rumah yang diberi sempit dan kecil dan tiada ruang bilik abang yusof membuat penyelenggaraan dapur dengan mengunakan duit sendiri dan tidak mencukupi, untuk memberi keselesaan kepada abang yusuf sekeluarga bagi membeli simen dan pasir untuk membuat lantai dan plaster dinding abang yusof ingin membuat rayuan kepada sesiapa yang ingin memberi sumbangan.

2. Disini saya memajukan gambar untuk bantuan penyelenggaraan rumah abang yusuf dari Kampung Redang panjang Luar Batu Kurau Taiping perak.

Anggaran kos bagi membeli barang dan peralatan adalah seperti berikut sebanyak RM 500.00, Kerja-kerja adalah dilakukan sendiri oleh abang yusuf.


PENYAMPAI MAKLUMAT

JAMALUDDIN BIN HASSIM (De’Redang)Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila titipkan ulasan anda di sini